tiistai 20. elokuuta 2013

Vertaisryhmäohjaajien koulutus 2013

Rauhanturvaajat vertaisina – Tukea kotona ja kaukana –projekti 2013 – 16

TULE MUKAAN TÄRKEÄÄN TOIMINTAAN

Projekti suunnittelee ja toteuttaa kaikille rauhanturvaajille palveluspaikasta ja – ajasta riippumatta ja heidän läheisilleen heidän tarpeitaan vastaavia vertaistuen muotoja. Tavoitteena on kouluttaa vertaistoimijoita jokaisen ikäluokan tarpeisiin. Tavoitteena on saman elämäntilanteen kokeneiden verkostoituminen ja kokemus-asiantuntijuuden hyödyntäminen. Vertaistoiminnalla tuetaan rauhanturvaajien ja heidän läheistensä  jaksamista ja hyvinvointia ennen palvelusta, palveluksen aikana ja sen jälkeen.

Projekti rekrytoi vertaistukitukihenkilöitä ja tarjoaa heille laadukasta koulutusta. Tiedotetaan nettisivuilla, mediassa, tilaisuuksissa sekä projektissa tehtävissä oppaissa kriisinhallintapalveluksen erityispiirteistä palveluksen aikana ja kotiutumisen yhteydessä. Oulu/Lappi on yksi projektin pilottialue. Oulussa koulutetaan vertaisryhmäohjaajia 15. - 16.11.2013 (pe-la). Mukaan mahtuu 16 koulutettavaa. Vapaita paikkoja on vielä! Muuta koulutusta on luvassa vuonna 2014.

PALVELUSAIKA VOI KUORMITTAA

Noin 37 000 suomalaista on palvellut rauhanturva- ja kriisinhallintatehtävissä. Kaikkiin operaatioihin liittyy sekä vaaratilanteita että arjen elämän murheita, jotka vaikuttavat rauhanturvaajan ja hänen läheistensä hyvinvointiin. Riittävä tieto kuormittavista tekijöistä helpottaa kokemusten työstämistä ja jaksamista.

Projektin yhtenä tavoitteena on tavoittaa vailla luontaista sosiaalista tukiverkkoa olevat rauhanturvaajat ja heidän läheisensä. Tavoitteena on tukea ja auttaa heitä verkostoitumaan vertaistensa pariin. Lisätietoa projektista, vertaistuesta, koulutuksista ja monesta hyödyllisestä asiasta löydät projektin kotisivuilta osoitteesta www.rauhanturvaajatvertaisina.fi

Vapaaehtoisiksi vertaistoimijoiksi etsitään myös nuorempia rauhanturvaajia ja läheisiä. Tule mukaan tärkeään toimintaan.

Hannu Piispanen
projektipäällikkö
Rauhanturvaajat Vertaisina-Tukea kotona ja kaukana –projekti 2013-2016
Suomen Rauhanturvaajaliitto ry
Opistokuja 6-8 C 20, 40100 Jyväskylä
p. 040-7241365
hannu.piispanen(at)rauhanturvaajaliitto.fi
www.rauhanturvaajatvertaisina.fi

Lähde: Hannu Piispasen tiedote OulSRT ry:lle 2013